Laster Titler

« Alle Titler

  • Dette forestilling har allerede funnet sted.

The Sleeping Beauty – Royal Opera House

februar 6 - mars 6

Mason og Newson sin produksjon av The Sleeping Beauty har gledet publikum i Covent Garden siden 1946 og var den første balletten kompaniet satte opp etter andre verdenskrig. Dette er en klassiker av russisk ballett som etablerte The Royal Ballet som sitt nye hjem etter andre verdenskrig og som et selskap i verdensklasse. Seksti år senere, i 2006, ble den opprinnelige produksjonen gjenopplivet, og returnerte til scenen med Oliver Messels fantastiske design og glitrende kostymer. Pyotr Il’yich Tchaikovskys fortryllende musikk og Marius Petipas originale koreografi blir her vakkert kombinert med dansseksjoner laget for The Royal Ballet av Frederick Ashton, Anthony Dowell og Christopher Wheeldon. Denne balletten vil garantert kaste trylleformelen over alle som ser den!

Den onde feen Carabosse blir rasende over å ikke bli invitert i Prinsesse Auroras dåp. Hun gir barnet en spinnetein som er forbannet. En dag skal barnet stikke seg på denne og dø. En av de andre feene gir Aurora en mildere trolldom i dåpsgave, nemlig at Aurora ikke kommer til å dø, men falle i en dyp søvn som bare et kyss fra en prins kan vekke henne fra.

På 16-årsdagen sin oppdager Aurora spinneteinen og stikker seg. Hun faller i en dyp, forhekset søvn og hele palasset sovner med henne. Hundre år senere oppdager Prins Florimund palasset som har vært skjult i en stor mørk skog til nå. Han vekker Aurora med et kyss.

Koreograf: Marius Petipa
Tilleggskoreografi: Frederick Ashton / Amthony Dowell / Christopher Wheeldon
Produksjon: Monica Mason / Christopher Newton etter Ninette de Valois og Nicholas Sergeyev
Musikk: Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Originaldesign: Oliver Messel
Tilleggsdesign: Peter Farmer

Dirigent: TBC
Aurora – Lauren Cuthbertson
Prince Florimund – Federico Bonelli

Tilgjengelig som DCP 06.02-.06.03
Live: 16. januar

Kinoer som skal vise The Sleeping Beauty 
Odeon Stavanger – live
Bergen Kino – live
Vika NFKino – live
Kilden Kino – 06.02.20
Tysværtunet Kulturhus – 04.03.20
Drammen Kinocity – 10.02.20
Horten Kino – 06.02.20
Sogndal Kino – TBC

Detaljer

Start:
februar 6
Slutt:
mars 6
Kategorier for Forestillinger:
,
Forestillinger Tags: