Laster Titler

« All Titler

  • Beklager. Denne forestilling har allerede funnet sted.

Hitler Vs. Picasso – And the Others

09/04/2018 - 30/06/2019

Et oppsiktsvekkende hvelv. En stor oppdagelse. En kinoopplevelse gjennom 4 flotte utstillinger. 80 år etter Hitlers krigserklæring mot «Degenerate Art» kunsten, kommer nå en event-film som avslører hemmelighetene i nazistenes kunstskatt.

Picasso, Matisse, Renoir og Chagall: Malerier som ble stjålet, gjemt og fordømt, vises frem på kinolerretet for å avsløre den nazistiske besettelsen for kunst.

Fra den utrolige Gurlitt-saken og hans massive samling, den sanne historien om forfulgte og forbudte mesterverk.

Introdusert og fortalt av Toni Servillo, vinner av 2 europeiske filmpriser og hovedrolleinnehaver for The Great Beauty, vinner av Best Foreign Film på den 86. Academy Award.
80 år har gått siden nazistregimet satte et forbud mot såkalt “Degenerate Art”, da den ble betraktet som «kosmopolitisk og kommunistisk».
I 1937 ble det holdt en utstilling med offentlig latterliggjøring og stigmatisering av samtidskunst, samtidig som Hitler beordret plyndring av de antikke og klassiske kunstverken, av mesterverk som skulle henge på veggene i det som skulle bli Linzens svar på Louvre.
Denne dokumentaren forteller mange historier. Og alle dreier seg om tre store utstillinger, utgangspunktet for en rekke menneskelige og kunstneriske fortellinger:
«Degenerate Art» München 9. juli 1937
Nazistregimet arrangerte en utstilling i München. 650 kunstverk blir beslaglagt fra 32 tyske museer og fra private samleres hjem. Kunstverkene ble valgt blant moderne trender i kunst som ikke var i tråd med «ideen om skjønnhet» i henhold til nazistenes syn.
«21 Rue La Boétie», Paris, mars 2017
Anne Sinclair, direktør for Huffington Post, forteller historien om sin bestefar, Paul Rosenberg, en av de mest interessante gallerieierne og kunsthandlerne tidlig i det 20. århundre. Han var fransk jøde, venn av Picasso, Braque og Matisse. Paul Rosenberg var en ekstraordinær kunstsamler, som i 1910 åpnet et galleri på 21 Rue La Boétie, hvor han samlet inn verk av «Degenerate Art». I 1942 ble han fratatt sin franske nasjonalitet, og en del av hans samling ble stjålet av nazistene.
«Gurlitt Collection», to lokasjoner:
Den endelige historien bringer oss til 22. september 2010. Et tog suser gjennom landskapet. Ombord sitter en eldre tysk herremann som viser seg å være Cornelius Gurlitt. Hans far, Hildebrand, var den berømte «Hitlers kunsthandler». Cornelius gjemte noen av de mest uvurderlige kunstskatter fra forrige århundret, blant dem «Portrett av en dame» av Matisse. Dette maleriet tilhørte i sin tid ekspert og elsker av impresjonisme, Paul Rosenberg.

Detaljer

Start:
09/04/2018
Slutt:
juni 30
Forestillinger Kategorier:
,
Forestillinger Tags:

Arrangør

Live Kino
Epost:
nina@livekino.no
Hjemmeside:
livekino.no