Laster Titler

« All Titler

  • Beklager. Denne forestilling har allerede funnet sted.

Caravaggio – the Soul and the Blood

14/05/2018 - 30/06/2019

Suksessteamet bak utgivelsene «Vatikanmuseene», «Firenze og Uffizi-galleriet», og «Raphael – The Lord of the Arts», presenterer en ny dokumentar dedikert til en italiensk mester : CARAVAGGIO – THE SOUL AND THE BLOOD
En reise gjennom livet, arbeid og kampen til Michelangelo Merisi fra Caravaggio. Hans eksistens, på samme måte som hans kunst, er preget av lys og skygger, kontraster og motsetninger, genialitet og selvkontroll. En revolusjonerende kunstner, ofte misforstått og uønsket av sin samtid. Han reiste Italia rundt på jakt etter lykke eller kanskje på jakt etter seg selv, og rømte fiender som han alltid fant på hans passasje. Milano, Venezia, Roma, Napoli, Malta, Sicilia. Hans død virker som en twist of faith: han døde i Porto Ercole, ett skritt unna Roma, ett skritt unna frelsen.
Ifølge Longhi (den fremste Caravaggio-eksperten 1890-1970), vil malerens arbeid bli sett på med strenge referanser til hans liv og virk, og i hans mesterverk finner man ekko av personlige erfaringer.

Fortellingen utfolder seg på to nivåer:
Den kunstneriske undertrykkelsen, der kommentarene til de viktigste kunstverkene vil bli betrodd til en berømte kunsthistorikere, fra det første maleriet: Bacchus; Gutt med en kurv med frukt. Gjennom den romerske perioden: Cardharps, Saint Catherine og videre til Judith Beheading Holofernes til det siste verket David med Hodet til Goliath.
«Fotografiske» scener som, ledsaget av Caravaggios egne ord, fremkaller et objekt eller en situasjon som symboliserer hans liv og hans verk. En kurv med frukt, et musikalsk instrument, et sverd, gitteret fra en celle osv. Disse følelsesmessige og stemningsfulle øyeblikkene – takket være bruk av lys og filmteknikk, slik som timelapse og slowmotion – hjelper seeren å gå dypt inne i sinnet og sjelen av Caravaggio, hvor man føler med hans impulser og frykt.

Detaljer

Start:
14/05/2018
Slutt:
juni 30
Forestillinger Kategori:
Forestillinger Tags:

Arrangør

Live Kino
Epost:
nina@livekino.no
Hjemmeside:
livekino.no