Laster Forestillinger

« All Forestillinger

Hitler Vs. Picasso – And the Others

april 9 - desember 31

Nazismen var på mange måter besatt av kunst, men i hovedsak i form av to måter. Den første var ved å ødelegge alle spor av såkalt “Degenerate Art”, og innføre en mer systematisk stil og moderne kunstverk.
Under den omtalte “Entartete Kunst” utstillingen i 1937 viste nazistene frem “degenererete” verk etter moderne mestere som Chagall og Klee, utstillingen var kurert av Hitler og den hensikt var å fremheve den klassiske stilen.

Den jødiske kunsthandleren Paul Rosenberg samlet moderne kunst sammen i Paris, som til dels ble stjålet av nazistene. i 2010 ble flere verk gjenfunnet i en samling med blant annet stjålet kunst, samlet av Cornelius Gurlitt – sønnen til Hitlers kjøpmann.

Denne dokumentaren er en reise gjennom fem ulike utstillinger som viser et stort antall mesterverk etter Botticelli, Klee, Matisse, Monet, Chagall, Renoir og Gauguin for å nevne noen.

Degenrate Art og Great German Art Exhibition, Munchen, juli 1937
Edgar Feuchtwanger var bare et barn når faren hans ble sendt til Dachau, og familiens bibliotek ble konfiskert av nazistene. Hans slektninger, Bernheimer-familien, var kjente kunsthandlere og klarte å unnslippe Dachau i bytte mot kunst.

21 rue de la Boétie, Pairs, mars 2017
Direktøren for Huffington Post, Anne Sinclair, forteller historien om sin bestefar, Paul Rosenberg. Han var fransk jøde, en venn av Picasso, Braque og Matisse, og en ekstraordinær kunstsamler. I 1910 åpnet han et galleri hvor han samlet på såkalte degenererte verk. I 1942 mistet han nasjonaliteten sin, og deler av kunstsamlingen ble stjålet av nazistene.

Gurlitt Collection, Kunstmusem, Bern, november 2017
22 september 2010 sitter det en eldre mann på et tog. Han viser seg å være en eldre herre ved navnet Cornelius Gurlitt. Hans far, Hildebrand, var den berømte “kjøpsmannen for Hitler”. Cornelius gjemte flere uvurderlige kunstskatter, blant dem “Portrait of a Lady” av Matisse, som tilhørte Paul Rosenberg, blant flere malerier som tilhører andre vi treffer på i dokumentaren.

Looted Art – Before, During and After WWII, Deveneter, Bergkerk cathedral, mai 2017
Det eneste Simon Goodman visste om foreldrene sine var at de døde i en konsentrasjonsleir. I løpet av tiden som gikk oppdaget han at hans familie eide en flott kunstsamling som nesten i sin helhet ble tyvgods hos Hitler og Goering.

Booking av denne tittelen er passordbeskyttet.

Har du ikke passord? Kilkk her for info.

Detaljer

Start:
april 9
Slutt:
desember 31
Forestillinger Kategorier:
,
Forestillinger Tags:

Arrangør

Livekino AS
Epost:
nina@livekino.no
Hjemmeside:
livekino.no

Info

Varighet
95 min
Aldersgrense
N/A
EDI
N/A