Laster Forestillinger

« All Forestillinger

  • Beklager. Denne forestilling har allerede funnet sted.

Così fan tutte – MET – LIVE

mars 31 kl.19:00 - 23:00

Prisvinnende skuespillere kommer her sammen for Phelim McDermotts smarte tolkning av Mozarts komedie om kjønn, iscenesatt på Coney Island på 50-tallet – akkompagnert av skjeggete damer, ildblåsere og et pariserhjul!

Synopsis: To unge offiserer, Ferrando og Guglielmo skryter over skjønnheten og dyden til kjærestene sine, søstrene Dorabella og Fiordiligi. Deres eldre venn, den kyniske Don Alfonso påstår at en kvinnes trofasthet er som en føniks – alle snakker om det, men ingen har noensinne sett deg. Don Alfonso foreslår et veddemål hvor han skal bevise dette, dersom Ferrando og Guglielmo gjør alt han ber dem om i løpet av én dag. Underholdt går de to mennene med på dette.
Fiordiligi og Dorabella tenker på kjærestene sine, og ser for seg at de snart har giftet seg. Alfonsos plott begynner når han kommer med de grusomme nyhetene om at mennene har blitt kalt tilbake til regimentet. De to kjæresteparene tar en tårevåt farvel, og søstrene ønsker dem en trygg reise.
Søstrene lufter sin frustrasjon og hushjelpen Despina nekter å ta dem alvorlig, og mener søstrene rett og slett burde finne seg nye menn, siden ingen menn er verdt en kvinnes troskap – noe søstrene finner sjokkerende. Alfonso møter opp og bestikker Despina til å hjelpe seg, men avslører ikke sin sanne agenda. Ferrando og Guglielmo kommer inn i forkledning og beundrer søstrene – hver henvender seg til den andres kjæreste. Søstrene avviser fast tilnærmelsene. Ferrando erklærer sin kjærelighet for Dorabella, før de går videre.
Mens søstrene snakker om hvor mye de savner kjærestene sine, og da dukker herremennene i forkledning opp og later som om de i ren fortvilselse har forgiftet seg selv etter søstrenes avvisning. Despina dukker opp utkledd som en lege og later som hun får giften ut ved å bruke magned. Ferrando og Guglielmo ber om et kyss for å fullføre helberedelsen. Søstrene avviser dem, men har begynt å vise tydelig interesse.
Etter hvert blir søstrene enige om at en liten flørt kan vel kanskje ikke skade, Guglielmo som flørter med Dorabella lykkes med å bytte ut protrettet av Ferrando med en gave fra seg. Ferrando har mindre hell med Fiordiligi, men når han forlater stedet får vi vite at hun sliter med følelsene sine.
Ferrando er sikker på at de har vunnet veddemålet. Guglielmo er glad for å høre at Fiordiligi er trofast, men når han viser vennen sin bildet han tok fra Dorabella blir Ferrando rasende.
Fiordiligi klager litt på søsteren oppførsel, men Dorabella svarer at kjærligheten er en tyv som belønner dem som tjener seg. Fiordiligi bestemmer seg for å bli med Guglielmo til regimentet når Ferrando plutselig dukker opp. Han prøver å forføre henne en siste gang og lykker.
Guglielmo er rasende, men Alfonse erklærer nok en gang at det er slik kvinner er. En mann som har blitt lurt kan kun skylde på seg selv.
Søstrene har nå gått med på å gifte seg med mennene i forkledning. Alt er klart, og Alfredo kommer med en notar (Despina). Idet søstrene signerer kontrakten kommer dere tidligere elskere tilbake. I panikk gjemmer de sine nye menn. Mennene bytte fra forkledning og later som de er overrasket over mottakelsen, helt til de oppdager eksteskapskontraktene og truer jentene med å hevne seg- Omsider avslører mennene at de har vært i forkledning, og søstrene ber om tilgivelse.

Komponist: Wolfgang Amadeus Mozart

Liberetto: Lorenzo Da Ponte

Språk: Italiensk

Regi: Phelim McDermott

Medvirkende:
Dirigent – David Robertson
Fiordiligi – Amanda Majeski
Dorabella – Serena Malfi
Despina – Kelli O’Hara
Ferrando – Ben Bliss
Gugliemo – Adam Platchetka
Don Alfonse – Christopher Maltman

Booking av denne tittelen er passordbeskyttet.

Har du ikke passord? Kilkk her for info.

Detaljer

Dato:
mars 31
Tid
19:00 - 23:00
Forestilling Kategori:
Forestilling Tags:

Info

Varighet
3t 35 min