Laster Forestillinger

« All Forestillinger

Carmen – ROH

mars 27 - april 27

Den frankske operaklassikeren fra Bizet har Anna Goryachova i tittelrollen i Barrie Koskys intense produksjon.

Historie

Den unge soldaten Don José skal gifte seg med Micaëla, en jente fra hjembyen hans. Men alt snus på hodet når han møter den sensuelle og uavhengige Carmen. Carmen er en kvinne med bein i nesen og advarer menn mot å falle for seg. Don José overser advarselen hennes og ofrer jobben, kjæresten og sitt eget rykte for å være med Carmen. Carmen blir lei av Don José sin besatte natur, og forelsker seg i Escamillo, den kjente tyrefekteren, uvitende om hvilken sjalusi bruddet med Don José utløser i ham.

Bakgrunn

Carmen er det mest kjente stykket etter den franske komponister Georges Bizet, og i tillegg en av de mest kjente operaene på verdensbasis. Den saftige kombinasjonen av lidenskap, sensualitet og vold viste seg derimot å være litt for mye når stykket ikke akkurat kunne kalles en suksess under premieren i 1875. Bizet døde kort til etter premieren, og fikk aldri oppleve eller vite hvor spektakulær suksess Carmen skulle vise seg å bli.

Barry Kosky er en av verdens ledende og mest ettertraktede operaregissører, og hadde premiere på denne oppsettingen i Frankfurt. Dette er en versjon som ikke kan regnes som en tradisjonell oppsetting av Carmen, og han har valgt å bruke musikalske elementer fra operaen som man vanligvis ikke hører i tillegg til å ha gitt en sentral karakter en ny stemme.

Booking av denne tittelen er passordbeskyttet.

Har du ikke passord? Kilkk her for info.

Detaljer

Start:
mars 27
Slutt:
april 27
Forestilling Kategori:
Forestilling Tags:

Arrangør

Livekino AS
Epost:
nina@livekino.no
Hjemmeside:
livekino.no

Info

Varighet
3t 30 min
Aldersgrense
N/A
EDI
N/A