Pressemelding: Samarbeid med Festspillene i Bergen

Andsnes og Oslo-Filharmonien på kino  

Festspillenes avslutningskonsert 2020 blir den første norskproduserte konserten distribuert til det norske kinomarkedet.  

Live Kino og Festspillene i Bergen har inngått et samarbeid om å distribuere Andsnes & Oslo-Filharmonien spiller Mozart til norske kinoer. Konserten blir eksklusivt tilgjengelig på kino 14.–20. januar 2021 og er den første norskproduserte konserten som distribueres til det norske kinomarkedet.  

Event-kino er en voksende sjanger på norske kinoer og har i løpet av kort tid blitt en ny publikumsfavoritt takket være produksjoner fra noen av verdens mest kjente artister, scener og museer.  

Andsnes & Oslo-Filharmonien spiller Mozart var Festspillenes avslutningskonsert i 2020, og mottok glitrende anmeldelser.

Om Festspillene i Bergen:

Festspillene i Bergen ble etablert i 1953 og er Nordens største kuraterte festival i sin sjanger. I løpet av 15 dager i månedsskiftet mai/juni hvert år byr Festspillene på hundrevis av arrangement på arenaer som Grieghallen, Håkonshallen, Edvard Griegs hjem Troldhaugen, Ole Bulls sommerresidens Lysøen og Den Nationale Scene. Den klassiske musikken utgjør kjerneprogrammet, og har følge av musikk i andre sjangre, opera, teater, dans og familie- og utendørsarrangement. I 2019 hadde Festspillene 76.000 besøkende. Da koronaen førte til at den fysiske festivalen måtte avlyses, .satte Festspillene i Bergen opp en digital festival med 60 programposter, som til sammen hadde over en million påbegynte strømminger. 

Om Live Kino:

Live Kino ble etablert i 2018 og er Norges eneste kinodistributør som spesialiserer seg på innhold innen kultursegmentet på det store lerretet. Live Kino distribuerer både opptak av og direktesendt opera, ballett og konsert i tillegg til dokumentarfilmer og forestillinger innen kultur og underholdning.