Kunst på kino vinter/vår 2020

Fra januar til juli har vi hele fire nye kunsttitler å glede oss til å oppleve på norske kinoer!

På infosiden til hver film legger vi inn visningsdatoer for de forskjellige kinoene.

Allerede fra 13. januar er det mulig å oppleve renessansekunstneren Leonardo da Vinci – Works på kino.

Neste film ut i serien gir oss et spennende innblikk i en kunstner som hadde et urokkelig kritisk blikk mot seg selv. I Lucian Freud: A Self Portrait ser vi nærmere på noen av selvportrettene han malte i løpet av sin 64 år lange karriere.

Tredje film kan vel på mange måter kalles en påskespesial og har navnet Easter in Art. Dokumentaren har premiere 17. april og har dermed premiere rett etter påsken. Her ser vi nærmere på hvordan Jesu død og oppstandelse er malt og skildret av flere forskjellige kunstnere.

Og sist, men ikke minst har vi Frida Kahlo. Her blir vi bedre kjent med hvordan hennes dårlige helse og stormfulle ekteskap påvirket hennes kunstverk.