Pressemelding – Live Kino AS lanseres

Live Kino AS lansering

Det er med stor glede at vi i dag lanserer Live Kino AS – Norges nye formidler av Event Kino.

Live Kino AS vil tilby norske kinoer og kulturhus i storbyer og i distriktene et bredt spekter av innhold fra noen av de største navnene i bransjen, med et utvalg som blant annet inkluderer forestillinger innen teater, opera, ballett, konserter, kunst, utdanning og sport. Samtidig ønsker vi å jobbe tett sammen med norske institusjoner med livestreaming og innspilling av forestillinger, for å å bringe kulturelle opplevelser fra noen av Norges fantastiske scener til det norske kinomarkedet.

De norske kinoene har lenge vært pionerer innen teknikk og nyskaping i kinobransjen. Gjennom opprettelsen av Live Kino AS vil vi bidra til at de norske kinoene også blir ledende innen Event Kino segmentet. I samarbeid med kinoene og tekniske leverandører har vi som målsetning å forenkle prosesser og bidra til økt tilgjengelighet og oversiktlighet knyttet til drift og gjennomføring av Event Kino.

“Vi er veldig stolte av å ha tilegnet selskapet en omfattende portefølje med innhold for det norske markedet allerede fra første dag. Gjennom Live Kino AS sine kanaler vil de norske kinoene få mulighet til å velge blant så mange som 60 forskjellige forestillinger i løpet av 2018. Vi gleder oss også veldig til å arbeide med norske kulturinstitusjoner for å
tilgjengeliggjøre deres innhold hos kinoer over hele landet.” – kommenterte Eyvind Ljungquist

“I flere år har Event Kino vært et voksende segment på verdensbasis, men en norsk pågangsdriver har til nå manglet. Vi ønsker å være en aktør som bidrar faglig i bransjen ved å utvide tilbudet til norsk kinopublikum samtidig som en visker ut landegrenser for kulturelle opplevelser. Vi ønsker også å være en god støttespiller for kinoene og hjelpe dem å identifisere potensielle målgrupper som for eksempel foreninger og skoler som kan være interesserte i forestillingene”. – Kommenterte Nina Tryggvadóttír