War Horse

War Horse
DCP via Movie Transit (Kan vises til og med 31.06.2017)
Historie av: Michael Morpurgo

Fra: National Theatre, London
Svensk tekst

Regi: Marianne Elliott
Manus: Nick Stafford
I rollene: Alistair Brammer, Nigel Allen, Alex Avery, Steve North, Josie Walker

War Horse er en internasjonal suksess, som har trollbundet 7 millioner mennesker rundt om i verden, og teaterstykket har blitt satt opp i 11 forskjellige land! En oppfinnsom, gripende og fantasifull reise fra engene i Devon til skyttergravene i Frankrike under første verdenskrig. I sentrum står de livaktige hestene i full størrelse laget av sørafrikanske Handspring Puppet Company.

Idet første verdenskrig bryter ut blir hester Joey solgt til kavaleriet og sendt til Frankrike. Han er fort fanget i fiendens skuddlinje, og skjebnen fører til at han tjener på begge sider av krigen før han befinner seg alene i ingenmannsland. Albert, som trente Joey ble igjen i Devon på foreldrenes gård og kan ikke glemme Joey. Til tross for at Albert ikke er gammel nok til å tjene i militæret drar han på en farefull ferd for å bringe Joey hjem.

Basert på en novelle skrevet av Michael Morpungo, er dette sterke og fantasirike dramaet, med virkemidler som musikk og sanger, et show som viser en utrolig kreativitet. En av grunnsteinene i forestillingen er hester fra Sør-Afrikas Handspring Puppet Company som skaper levende og galopperende hester på scenen.

War Horse er en uforglemmelig historie, og ved å se den på kino får du de beste plassene på denne ekstraordinære ferden fra åkrene på Devon til skyttergravene i Frankrike.