Norma

NORMA

Yppersteprestinne og mor, hengiven elskerinne og en hevngjerrig rival. Sesongåpningen hos Metropolitan Opera er nyoppsettingen av Bellinis bel-canto tragedie med Sondra Radvanovsky i operahistoriens største kvinneportrett.

Live fra Metropolitan Opera NY!

Dato: 07.10.2017
Tilgjengelig til og med 06.11.2017.

Tidspunkt: 19:00

50 år f.Kr i Gaul under den romerske okkupasjonen leder presten Oroveso sine trollmenn i en bønn for hevn over Romerne som erobrer land. Etter at trollmennene vender tilbake mot leiren forteller Pollione som handler på vegne at det romeske konsulet, sin venn Flavio at han ikke lenger elsker ypperste-prestinnen Norma, som han har to barn med, og som i tillegg er Orovesos datter. Han er forelsket i Adalgisa, som er en nykommer i prestinnefaget, som elsker ham tilbake. Flavio advarer Pollione mot Normas sinne. Trollmennene atlanta falcons Jersey for sale samled, og Norma ber til månegudinnen for fred. Hun forteller at så snart øyeblikket for deres opprør mot det romerske imperiet melder seg så skal hun lede opptøyene. Samtidig innser hun at hun kunne aldri skadet Pollione. Når de forlater skogholtet dukker Adalgisa opp, og ber om styrke til å motstå Pollione. Han finner henne gråtende og ber innstendig om at hun flykter med ham til Roma. Hun går med på å frasi seg løftene hun har avgitt som prestinne.
Norma forteller Clotilde som er hennes betrodde venn at Pollione har blitt kalt tilbake til Roma, og at hun er redd for at han kommer til å forlate henne og deres barn. Adalgisa forteller Norma at hun har en elsker, og mens Norma tenker tilbake på hvordan hennes egen kjærlighet oppstod, og idet hun skal til å løse Adalgisa fra sine løfter spør hun om navnet på denne elskeren. Idet Pollione dukker opp svarer Adalgisa ærlig på spørsmålet- Normas godhet blir til raseri. Hun forteller Adalgisa om sitt eget svik av den romerske soldaten. Pollione erklærer sin kjærlighet for Adalgisa og ber henne igjen rømme med ham, men hun nekter og sier hun heller vil dø enn å stjele ham fra Norma.
Med dolken i hånden prøver Norma å få seg til å myrde barna mens de sover for å beskytte dem fra å leve et lit uten en far. Hun ombestemmer seg og tilkaller atlanta falcons Jersey youth Adalgisa, og råder henne til å gifte seg med Pollione og ta barna med til Roma. Adalgisa nekter å gå med på dette, men sier hun kan gå til Pollione og overbevise ham om å gå tilbake til Norma. Overveldet av følelser klemmer Norma Adalgisa, og kvinnene bestyrker sitt vennsskap.
Trollmennene samles ved altaret for å høre Orovesos kunngjøring om at wholesale atlanta falcons Jerseys amazon en ny kommandør skal avløse Pollione. Oroveso raser mot den Romerske undertrykkelse, men forteller trollmennene at de må være tålmodige for å forsikre en suksess når opptøyene starter.
Norma er sjokkert over å høre fra Clotilde at Adalgisa bønner ikke har overbevist Pollione, og i et raserianfall oppfordrer hun folk til å angripe erobrene. Oroveso krever et offfer, og idet blir Pollione brakt inn etter å ha risikert helligdommen. På tomannshånd sider Norma at hun lover ham frihet dersom han forlater Adalgisa og blir sammen med henne i stedet. Når han nekter truer Norma med å drepe ham og barne, i tillegg til å straffe Adalgisa. Hun kaller på trollmennene og forteller at en skyldig prestinne må dø, og deretter tilstår hun at hun sikter til seg selv. Rørt av hennes adelighet ber Pollione om å dele hennes skjebne. Norma ber Oroveso ta vare på barna og leder deretter sin elsker mot likbålet.

Lengde: TBA

Komponist: Vincenzo Bellini

Liberetto: Felice Romani

Språk: Italiensk

Regi: Sir David McVicar

Medvirkende:
Dirigent: Carlo Rizzi
Norma: Sondra Radvanovsky
Adalgisa: Joyce DiDonato
Pollione: Joseph Calleja
Oroveso: Matthew Rose