L’Elisir d’Amore

L'ELISIR D'AMORE

Live fra Metropolitan Opera NY

Dato: 10.02.2018

Tidspunkt: 19

Handlingen foregår i Italia 1836. Nemorino en ung landsbyboer er ulykkelig foreslsket i den nydelige gårdseieren Adina. Landsbyboerne samler seg rundt Adina og spør hva boken hun leser handler om, og hun forteller dem historien om hvordan Tristan vant hjertet til Isolde ved å drikke en magisk drikk. Et regiment ankommer landsbyen, ledet av den pompøse Sersjanten Belcore som introduserer seg selv for Adina umiddelbart, og ber om hennes hånd. Adina erklærer at hun ikke har noe hastverk med å bestemme seg, men lover å tenke over tilbudet. Adina blir stående igjen med Nemorino og forteller ham at han bør heller bruke tiden på å se etter sin syke onkel, enn å prøve å vinne hennes gunst. Alternativt kunne han gjøre som hun, og lan hengivenheten vandre fra dag til dag. Nemorino minner henne om at en aldri kan glemme sin første kjærlighet.
Dulcamara, en omreisende medisinselger ankommer i landsbyen og reklamerer for en magisk mikstur som kan kurere alt. Nemorino spør om han sleger kjærlighetsmikstur, lik den i boken som Adina leste fra. Dulcamara hevder å ha en slik, og finner frem en flaske med Bordeaux. Til tross for at det atlanta falcons Jersey schedule 2017 koster den siste pengeslanten Nemorino har kjøper han den, og drikker hele flasken øyeblikkelig. Dulcamara forklarer at han må vente til dagen etter for å oppleve effekten - når han er borte - og se resultatene. Nemorino begynner å kjenne effekten av "miksturen" og er overbevist om at han vil være uimotståelig for Adina dagen etterpå, og overser henne litt samme kveld. Overrasket og såret flørter Adina med Sersjanten, og når han blir kalt tilbake til garnisonen gifter de seg øyeblikkelig. Nemorino er sjokkert og ber henne om å vente én dag før de gifter seg, men hun sender ham bort og baltimore ravens Jerseys uk inviterer hele landsbyen til bryllupet. Nemorino prøver desperat å få doktoren til å hjelpe seg.
Under festen før bryllupet underholder Adina og Dulcamara gjestene med sang. Adine lurer på hvorfor Nemorino ikke er der. Hun vil ikke signere ekteskapskontrakten før han er der. Imens spør Nemorino Dulcamara om en annen flaske av den magiske miksturen. Dulcamara går med på å vente mens Nemorino prøver å finne noen til å låne seg penger. Belcore er villfaren over at Adina har utsatt bryllupet. Når Nemorino spør ham om penger overtaler Sersjanten han til å verve seg i militæret for å få en bonus. Nemorino gjør dette, kjøper mer av miksturen og befinner seg plutselig omringet av kvinner. Uvitende om at onkelen hans har dødd og etterlatt ham masse penger tror han nå at miksturen har fått effekt. Adina føler seg ansvarlig for at Nemorine melder seg inn i militæret, men hennes bekymring blir fort til sjalusi når han ser ham med de andre jentene. Dulcamara skryter af miksturen sin, og tilbyr Adina å kjøpe den, men hun er fast bestemt på å vinne hans gunst på den gamle måten.
Nemorino er nå sikker på at Adina bryr seg om han, han baltimore ravens Jerseys pictures la merke til en tåre som rant ned kinnet hennes når hun så ham med de andre jentene. Adina kjøper tilbake militærpapirene og erklærer sin kjærlighet for Nemorino. Belcore finner dem arm i arm, og reiser avgårde mens han erklærer at det er tusener av kvinner som venter på ham andre plasser. Culcamara skryter over denne magiske miksturen som kan gjøre folk forelsket, og til og med gjøre landsbybeore til millionærer.

Lengde: TBA

Komponist: Gaetano Donizetti

Liberetto: Hugo von Hofmannsthal

Språk: Italiensk

Regi: TBA

Medvirkende:
Dirigent: Domingo Hindoyan
Adina: Pretty Yende
Menorino: Matthew Polenzani
Belcore: Davide Luciano
Dulcamara: Ildebrando D'Arcangelo