Eugene Onegin

EUGENE ONEGIN

Live fra The Metropolitan Opera i New York

Dato: lørdag 22.04.2017

Tidspunkt: 19:00

Verdenspremiere i Moskva 1879, og profesjonell oppsetting av Bolshoiteateret i 1881. Operaen lar Tchaikovskys stemninger skinne gjennom, deriblant ømhet, melankoli og en sans for storartede scener som alle får fritt løp. Operaen er basert på en novelle av Alexander Pushkin, og hans posisjon i russisk litteratur kan kun sammenlignes med William Shakespeares i engelsk litteratur.

Handlingen foregår i Russland på 1800-tallet, høst ute på landsbygden, og Larin-godset. Madame Larina reflekterer over tiden før hun giftet seg hvor hun var sammen med sin avdøde ektemann, men lesker en annen. Hun har to døtre, Olga og Tatiana. Mens Tatiana bruker mye tid på å lese noveller om heltinner hun identifiserer seg med, er Olga sammen med nabogutten, poeten Lenski. cheap nfl atlanta falcons Jerseys Han kommer plutselig på besøk, med en ny gjest med seg, Eugene Onegin som Tatiana blir forelsket i. Tatiana spør barnepleieren sin Filippyevna om hennes første kjærlighet og ekteskap, og ender opp med å skrive et lidenskapelig brev til Onegin som hun overtaler Filippyevna til å levere til Onegin ved hjelp av barnebarnet sitt. Tatiana sitter i hagen og venter på Onegins svar. Han innrømmer at han ble rørt av hennes kjærlighetserklæring, men at han kan ikke ta i mot den og at han kun kan tilby henne vennskap.
Noen måneder senere har lokalsamfunnet blitt inviterte til Larin-godset for å feire Tatianas navnedag. Onegin har motvillig gått med på å bli med på noe som han trodde var en liten familiesamling, men irritert føler han seg fanget på en stor fest wholesale atlanta falcons Jerseys duke hvor han kjeder seg voldsomt. For å kjempe mot kjedsomheten, og hevne seg på Lenski som tok han med på dette arrangementet begynner han å flørte og danse med Olga. Lenski blir så sjalu at hun utfordrer Onegin til en duell, og festen brytes opp. Før duellen tenker Lensk i over sin egen poesi, kjærlighet for Olga og døden. Til tross for at både Lenski og Onegin er fulle av anger tar ingen til orde for å stoppe duellen hvor Lenski mister livet.
Etter noen år på reise vender Onegin tilbake til St Petersburg, hvor han på et ball blir introdusert for Prince Germains unge kone. Forbløffet kjenner Onegin igjen Tatiana og innser at han er forelsket i henne. Onegin sender et brev til Tatiana, og møter opp på palasset og trygler henne om å rømme med ham.  Tatiana innrømmet at hun fremdeles elsker ham, men sier at hun har bestemt seg og vil ikke forlate ektemannen. Onegin er etterlatt desperat.

Lengde: ca 3 timer 38 minutter

Komponist: Pyotr Tchaikovsky

Liberetto: Konstantin Shilovsky og Pyotr Tchaikovsky

Språk: Russisk

Medvirkende:
Dirigent: Robin Ticciati
Tatiana - Anna Netrebko
Olga - Elena Maximova
Lenski - Alexey Dolgov
Onegin - Peter Mattei
Gremin - Štefan wholesale atlanta falcons Jerseys custom Kocán